Maak kennis met Sofia

De link tussen kwaliteitsvol digitaal studiemateriaal en je bestaande LMS. Zo maak jij jouw studiemateriaal motiverend en activerend voor je studenten, op maat van jouw visie en die van je onderwijsinstelling. 

6 redenen om voor Sofia te kiezen

1

Digitaal lesmateriaal dat aansluit bij je boek of cursus

Sofia maakt digitaal studiemateriaal beschikbaar dat naadloos aansluit bij je papieren studiemateriaal. Ook voeg je makkelijk extra bestanden, zoals je powerpoints, toe.

2

Inzicht in hoe je studenten leren


Learning analytics geven je inzicht in wat er binnen jouw klasgroepen gebeurt. Handige grafieken tonen je wie actief deelneemt en hoe succesvol studenten zijn in het maken van de oefeningen. Het systeem geeft je alle tools om hiaten te detecteren en bij te sturen waar nodig.

3

Digitaal noteren, markeren en annoteren

In een wereld waar iedereen een digitaal toestel op zak heeft, is het handig om studiemateriaal altijd bij de hand te hebben. De studenten vinden daarom een digitale tekst van de publicatie op Sofia. En dus kunnen ze digitaal noteren, markeren
en annoteren.

4

Klasmanagement op één plaats

Virtuele klasgroepen brengen de  gewenste leerinhoud tot bij jouw studenten. Als docent heb je via de klasgroepen je klasmanagement online in handen. Zo begeleid je iedereen optimaal. 

5

Alle oplossingen bij de hand

Digitaal studiemateriaal werkt activerend. Daar horen interactieve oefeningen bij. Je kan alle oplossingen en de dynamische feedback downloaden. Zo geef je altijd voorbereid les.

6

Doorgedreven ondersteuning

Je kan rekenen op doorgedreven ondersteuning door de helpdesk van Acco. Heb je nood aan een opleiding? Dan zorgen we daar graag voor.

Koppelen met het LMS van jouw school?

Wil je dat studenten vanuit het LMS van je school kunnen doorklikken naar het digitaal studiemateriaal? Dat het studiemateriaal van Sofia naadloos integreert in het leerpad dat je hebt gemaakt in jouw LMS? Dat kan!

Acco koppelt met het LMS van jouw instelling. We bekijken de wensen en zorgen voor een grondige analyse. Daarna voorzien we binnen een afgesproken termijn de koppeling.

Gebruiken je studenten studiemateriaal van Acco? Dan is het zinvol om de koppeling met Sofia te maken. Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie.

Acco, partner van Canvas

Acco is officiële partner van Instructure, dat instaat voor de ontwikkeling van het leerplatform Canvas. Zowel Acco als Instructure hebben een hart voor leren en een hart voor innovatie. Ons platform Sofia koppelt naadloos met Canvas en legt zo de link tussen kwaliteitsvol digitaal studiemateriaal en je LMS.

Learning analytics

Learning analytics zijn een overzichtelijke weergave van data uit je online leerplatform. Ze geven je inzicht in wat er binnen je klasgroepen gebeurt.

Het learning analytics-dashboard in Sofia toont je alle leerdata van je studenten op één plaats.

Kom te weten of je studenten het digitale studiemateriaal gebruiken. Analyseer en optimaliseer de oefeningen die je studenten maken. Ontwikkel testen en toets de voortgang van je studenten.

Blogs

Sofia release 4.6

Sofia 4.6: sneller, performanter en future-proof

Sneller, performanter én future-proof. Dat zijn de kernwoorden van versie 4.6 van Sofia, waarin Sofia een aantal grote technologische updates heeft gekregen.

Wat is er nieuw in Sofia 4.6? >>

shutterstock_327588641

Educational technology: LTI, de link tussen EdTech en LMS

Er beweegt veel in het Vlaamse hoger onderwijs. Technologie wordt steeds vaker geïntegreerd in de beleidsvisies van hogescholen en universiteiten.

Ontdek de invloed van de EdTech-industrie op het hoger onderwijs>>

Digitaal notities nemen en markeren met de Blokwijzer

Notities nemen helpt om leerinhoud te verwerken. Om jouw studenten optimaal te ondersteunen, maak je gebruik van de Blokwijzer. Dat is een leermiddel dat docenten en studenten de weg wijst om met activerend lesmateriaal aan de slag te gaan.

Maak kennis met de Blokwijzer >>

activerend leren

Weet waar je start - de voorkennis van je studenten in kaart brengen met learning analytics

In een ideale situatie bouw je als docent een studieschets op van je studenten: zo hou je rekening met hun voorkennis, hun taal en cultuur en de samenstelling van de klasgroep. Belangrijk voor wie een aangepaste, activerende leeromgeving wilt creëren. 

Wat is de voorkennis van je studenten? >>

wat is activerend leren?

Terug naar de realiteit. Gebruikmaken van cases en learning analytics in je les

Wil je op een meer activerende manier lesgeven? Wat dacht je van het gebruik van realistische cases in je lessen?

 

 

Gebruikmaken van realistische cases >>

activerend leren

Tips om learning analytics te gebruiken in flipped teaching

Als docent is het soms moeilijk om veel theoretische kennis over te brengen aan een grote groep. Hoe pak je zoiets aan? Ontdek de flipped teaching-aanpak >>

Download de whitepaper 'Activerend leren'

Deze whitepaper geeft een verhelderend antwoord op al jouw vragen over activerend en motiverend lesgeven. Experts Martin Valcke, Kris van den Branden en Jo Tondeur delen hun kennis met jou, aangevuld met praktische cases en handige vuistregels. 

Download nu de whitepaper en kom te weten hoe je een activerend leertraject voor je studenten start of verder uitbouwt.

Over Acco

Acco Uitgeverij, Boekhandels en Drukkerij biedt je een totaalaanpak, steeds met verbindende contacten en professioneel advies. We selecteren of ontwerpen het ideale (blended) studiemateriaal voor jouw vak, zodat het aansluit bij jouw didactische uitdaging.

Ons doel?
Een succesvolle leer- en doceerervaring voor jou en je studenten.

Contacteer ons

Heb je vragen over onze producten en diensten? 
Neem dan contact op met maakkennis@acco.be of bel naar 016/62 80 00.

Sluit Menu