Deborah Bické
Deborah Bické, Uitgever

Een nieuw jaar, een nieuwe reeks
Je las het al op onze Acco-blog of misschien vernam je het via de sociale media: dit voorjaar lanceert Acco een nieuwe reeks voor therapeuten: Ruimte maken in therapie.
Het eerste boek in de reeks, Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie verschijnt in maart en wordt voorgesteld op een boeiende, interactieve studiedag op 9 maart 2018 in Antwerpen/Berchem.

Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie
Op de studiedag Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie kan je verschillende themaruimtes bezoeken en interactieve workshops en postersessies volgen.
Daan Westerink gaat op de sofa met de redacteurs van het boek, Gerd Claes, Harriëtte Modderman en Johan Maes.
An Hooghe en Jos de Keijser geven een boeiende plenaire lezing over respectievelijk de pijn van het uit verbinding zijn (An Hooghe) en het wegnemen van belemmeringen om te rouwen (Jos de Keijser).
De dag wordt afgesloten met een improvisatietheater van Inspinazie.

In de WinkelRuimte kan je vakliteratuur en themagerelateerde spellen en materialen inkijken en aankopen.

Op deze studiedag maken therapeuten ook ruimte voor elkaar. RuimteMakers vormen nu eenmaal een netwerk van Nederlandse en Vlaamse therapeuten die hun ervaringen, kennis en best practices met elkaar willen delen.

Wil jij ook een RuimteMaker voor verlies en rouw in therapie zijn? Kom dan naar de studiedag en ontvang je persoonlijke RuimteMaker-pin!

Interactieve workshops en postersessies in 11 verschillende themaruimtes
Op de studiedag kan je boeiende workshops en postersessies volgen in 11 verschillende themaruimtes. Hier kan je alvast even proeven van de sfeer, en doorklikken voor meer informatie:

 • LevendVerliesRuimte – In de LevendVerliesRuimte maken therapeuten ruimte voor levend verlies. Tineke Rodenburg en Leoniek Van der Maarel geven een workshop over de SCHIP-aanpak bij echtscheiding. Ellen Minkenberg gaat dieper in op rouw bij migratie en Janske Van Eersel zoomt in op rouw bij baanverlies.
 • MetafoorRuimte – Katrien Smeyers en Corien Snijder dompelen je onder in de metaforen van het Rouwlabyrint en de Lemniscaat Loop.
 • SpeelRuimte – Therapie en spel worden met elkaar verbonden in de SpeelRuimte. Dramatherapeut Marc Willemsen verzorgt een workshop rond spelinterventie varielation en Liese Vijfeijken gaat met de kaarten van Dixit aan de slag.
 • OnzichtbaarLevendVerliesRuimte – Gerd Claes, Veerle Nullens, Luc Claes en Michael Lippens gaan dieper in op het omgaan met onzichtbaar levend verlies, zoals de stille rouw bij ouders, broers en zussen van een persoon met een beperking of de gevoelens van rouw en verlies ten gevolge van een NAH.
 • VeerkrachtRuimte – Leo Wilhelm en Denise van Geelen-Merks lichten de technieken toe die ze samen met Jacob Van Wielink in het boek beschrijven: het Duaal Proces Model en de balans van caring en daring. Sara Bosman verzorgt een workshop rond ACT bij rouw.
 • CreatiefRuimte – Lies Scaut en Erik De Soir zoomen respectievelijk in op een tijdlijn gemaakt door kinderen en het Broken Vase Protocol.
 • LichaamsRuimte – Harriëtte Modderman en Renild Van den plas gaan in de LichaamsRuimte met het lichaam aan de slag in het omgaan met rouw en verlies.
 • ZiekZijnRuimte – Nathalie Cardinaels, Eveline Goethals en Ingrid Jacobs geven concrete handvatten bij het verlies van het gezonde lichaam.
 • ComplexeRouwRuimte – Technieken voor complexe rouw komen aan bod in de workshops van Johan Maes, Heidi Deknudt en Maarten Eisma.
 • TraumaRuimte – Herman de Mönnink, Riet Fiddelaers-Jaspers, Geert Smid en Janetta Bos reiken technieken aan voor traumatische rouw.
 • PosterRuimte – In de PosterRuimte maak je kennis met 20 technieken en best practices, aan de hand van posters en een persoonlijke toelichting van de auteurs

Spinnende spannende afsluiter: Inspinazie
De studiedag wordt afgesloten met een improvisatietheater van Inspinazie, geïnspireerd door de thema’s van de dag.

Ik ga naar huis en ik neem mee…
Na deze boeiende en verrijkende studiedag keer je niet met lege handen naar huis. Je bent nu een RuimteMaker en bent in het bezit van je persoonlijke RuimteMaker-pin en van een exemplaar van het eerste boek in de reeks: Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie.

Bekijk het volledige programma en schrijf je snel in!

We kijken ernaar uit jou daar te ontmoeten!

Deborah Bické
Uitgever Psychologie Acco
016/62 80 39
deborah.bicke@acco.be

Ruimte maken voor verlies en rouw in therapie

Geef een reactie

Sluit Menu