We zijn toe aan een andere benadering van werk. Werk mag niet langer gelijk staan aan ‘een activiteit die je zo weinig mogelijk moet doen’, ‘waarvoor je zoveel mogelijk moet betaald worden’, en ‘waar je dus best zo vlug mogelijk mee stopt’. Zingeving en engagement zijn even belangrijk als  inkomensverwerving. En dat betekent dat je een job afstemt op het talent, de behoeften en de  mogelijkheden van je medewerker.

Vandaag begrijpen meer en meer organisaties dat succes halen in de toekomst hand in hand gaat met welbevinden en het individueel succes van hun medewerkers. Het is de manier om talent op een positieve wijze met de organisatie te verbinden, maar bovendien ook belangrijk om nieuw talent aan te trekken.

Het personaliseren van werk kan vele vormen aannemen: het kan gaan om de werkomstandigheden zoals de tijd en plaats van het werk. Maar even goed betrekking hebben op de werkinhoud en zelfs op de samenstelling van loonpakket.

“Zingeving en engagement zijn even belangrijk als  inkomensverwerving.”
– Frank Vander Sijpe, auteur van Personaliseren van werk

Leesvoer voor werken in de 21ste eeuw

Om zowel werknemers als werkgevers te ondersteunen in de zoektocht naar nieuwe werkvormen en strategieën heeft uitgeverij Acco tal van boeken voor managers en HR-professionals uitgegeven.

Zo gaat het bekroonde boek Win-winnovatie over voorsprong nemen door slim samenwerken. In Loopbanen in beweging vind je 10 wegwijzers voor een duurzaam loopbaanbeleid. Hoe investeren in duurzaamheid en winst is vervolgens onderwerp van het boek Oneindige organisaties. Tenslotte biedt Wendbaar leiderschap een houvast voor nieuwe leiders in turbulente tijden.

Night of the profs voor managers en leidinggevenden @ Boekenbeurs 2017

Nog meer weten over het nieuwe werken? Kom naar de Night of the profs op Boekenbeurs 2017 in Antwerpen en volg het debat over werken in de 21e eeuw voor managers en leidinggevenden. In dit debat ontdekken we wat medewerkers, bedrijfsleiders en bedrijven écht nodig hebben om gelukkig én succesvol te zijn in hun werk. Hoe verhoog je je rendement door actief in te zetten op een gezonde levensstijl van je medewerkers? Wat maakt je als leider betekenisvol voor je organisatie? Waarom kan je als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke best inspelen op wat mensen écht beweegt? Hoe kan je vernieuwen door slim samen te werken?

Acco-auteur Piet Verhoeve neemt deel aan het gesprek. Hij is auteur van het bekroonde boek (L&D award 2017) Win-winnovatie en leider van het Interdisciplinair Coöperatief Onderzoeksprogramma ICON bij Imec.

Tot op de Boekenbeurs?

CV_Personaliseren van werk

 

 

 

Geef een reactie

Sluit Menu