TE Connectivity doet het. Janssen Pharmaceutica en Terumo doen het ook. En jij? Doe jij het, werken met zelfsturende teams? Zelfsturing wint de laatste jaren enorm aan populariteit. Onder meer door de evolutie binnen de arbeidsmarkt, waarbij iedereen steeds langer moet werken. Bovendien is er een chronisch personeelstekort. Maximaal inzetten op het verder ontwikkelen van intrinsieke skills en competenties van je werknemers is dus cruciaal.

Waarom kiezen voor zelfsturing?

  • Je organisatie is efficiënter, productiever en flexibeler dankzij de vlakke organisatiestructuur met autonome teams. Want zelfsturende teams moeten zich niet voor elke beslissing verantwoorden en reageren dus sneller.
  • Meer efficiëntie en snelheid betekent ook dat je optimaal voldoet aan de eisen van je klanten. Een zelfsturende organisatie is dus klantgerichter.
  • Je werknemers ondervinden meer arbeidsvreugde. In een zelfsturend team krijgen ze namelijk meer vrijheid bij het invullen van hun takenpakket.

Wat is de rol van de manager?

En wat met managers? Is een manager nog nodig in een zelfsturend team? Toch wel, maar niet in de typische ‘baas’-rol. Wat een zelfsturend team nodig heeft, is een manager in een dynamische en motiverende rol als helper-coach.

In plaats van je werknemers te sturen, te zeggen wie wat op welke manier moet doen, laat je je team zichzelf sturen. Jij bent er om te motiveren, aan te moedigen, te coachen. Je team zoekt zelf naar oplossingen en ideeën, neemt zelf initiatief. Hebben ze een probleem? Dan kunnen ze bij jou terecht, maar ze hoeven niet over alles te overleggen.

Ben je op zoek naar inspiratie en tips over zelfsturing?

Surf dan naar www.acco.be/aandeslag en laat je motiveren, inspireren en coachen door de tips en tricks over zelfsturing en zelfsturende teams. De auteur, Veerle Put, schreef dit boek vanuit haar jarenlange ervaring als consulent en coach van zelfsturende teams.

Wil je meer weten over wat zelfsturing precies is, waarom je ervoor kan kiezen en waar je op moet letten bij het invoeren? Lees dan hier onze blog over zelfsturing, doen of niet doen?

Aan de slag
No-nonsense inspiratie voor een zelfsturende organisatie

Zelfsturende organisaties vormen een boeiende wereld. Je hebt ze in alle maten en gewichten, want geen twee organisaties pakken het op dezelfde manier aan en geen twee teams zijn hetzelfde. Dit boek biedt inspiratie voor alle teamleden bij de implementering en uitvoering van een zelfsturende aanpak.

Alle tips komen voort uit de dagelijkse realiteit en zijn dus direct toepasbaar. Geen droge theorie, maar to-the-point advies om je team te inspireren, te motiveren en te coachen.

Veerle Put, Aan de slag (Acco uitgeverij, Leuven, 2019). 88 blz. €16. ISBN: 9789463792714

Verkrijgbaar via de Acco-webshop of in de boekhandel.

Over de auteur

Veerle Put is een pragmatische, logische geest die strategie en no-nonsense aanpak in balans com-bineert. Ze studeerde af met een bachelor in bedrijfsbeheer (UCLL) op zak, maar dat was enkel een startpunt. Ze voegde daar in de loop der jaren een postgraduaat HR (EHSAL Management School), een Mastering Interim Management (Vlerick Business School) en een International Executive MBA (Louvain School of Management) aan toe. Daarnaast genoot ze ook een coachingopleiding in Londen bij John Whitmore. Ze startte haar loopbaan als HR-professional en werd vervolgens trainer, coach en consultant met daarin een evolutie van HR naar algemene strategische opdrachten. In 2007 richtte ze haar eigen consultingzaak op, van waaruit ze opdrachten doet voor profit en non-profit in binnen- en buitenland.

Geef een reactie

Sluit Menu