Onze collega’s van het innovatieteam, Bart De Prins en Niels Strybos, brachten op 24 januari een bezoek aan de BETT-beurs in Londen. Daar ontdekten zij de nieuwste technologieën die de komende jaren het onderwijs zullen veroveren. Meer dan 800 bedrijven en start-ups toonden er hun technologische ontwikkelingen aan bezoekers uit wel 146 landen. Allemaal hebben ze als doel om studeren en activerend leren te ondersteunen. Wil je graag meer informatie? Neem dan een kijkje op bettshow.com. Ook Bart en Niels gingen inspiratie opdoen.

Vanwaar jullie interesse in BETT?

We zijn vanuit Acco steeds op zoek naar partnerships die onze werking versterken. De BETT-beurs is daarom een mooi netwerkmoment om op zoek te gaan naar bedrijven die onze diensten voor het hoger onderwijs ondersteunen.

Ons leerplatform Sofia, bijvoorbeeld, is hoe langer hoe meer een delivery platform voor de aangesloten docenten en studenten. Daarom is het interessant om op zoek te gaan naar integreerbare content libraries zoals LifeLiqe, die onze content verrijken, maar ook naar LMS-systemen zoals Canvas, die onze content op hun beurt integreren en afleveren aan zowel studenten als docenten en professionals.

Welke trends zagen jullie op BETT?

Alles draait om engaged learning, wat wij ‘activerend leren’ noemen. Dat proberen bedrijven te bereiken op verschillende manieren:

  • Virtual Reality (VR) blijft in de kijker staan. Het gaat dan vooral over het idee van immersive learning, dat leidt tot het activeren van studenten. Het meest veelbelovende nieuwtje is dat UNITY (vroeger alleen gebruikt bij gameontwikkeling) zich nu toespitst op onderwijs. Dat kan een stroomversnelling betekenen in de kwaliteit van de VR-applicaties. We zijn al benieuwd naar de mogelijkheden!
  • Devices zijn weer hot. Er zijn heel wat nieuwe soorten devices in de maak en ook using a pen on screen is helemaal in. Zo zet Microsoft bijvoorbeeld erg in op onderwijs ondersteund door een combinatie van software en hardware. Daarnaast zagen we veel digitale borden.
  • LMS’en (learning management systemen) waren in de minderheid dit jaar. Canvas en Edmodo waren wel aanwezig, daar passeren we natuurlijk met veel interesse.


  • Net als vorig jaar neemt STEM de bovenhand. Zo zagen we veel robots en learn how to code-software. Dat is vooral interessant voor het lager en secundair onderwijs, minder voor het hoger onderwijs.

Kortom, om trends te spotten in onderwijstechnologie is de BETT-beurs een interessant en leerrijk evenement. Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Sluit Menu