leerkracht worden

Proficiat, je hebt ervoor gekozen om leerkracht te worden.

Een job in het onderwijs doe je niet voor het grote geld. Je doet het omdat je graag je kennis en kunde deelt met anderen. Omdat je impact wilt hebben op het leven van kinderen en jongeren. Winstbejag of eigenbelang komen bij jou niet op de eerste plaats. Jij schept genoegen in de ontplooiing en het geluk van anderen. Je kiest voluit voor sociaal engagement. En dat is geweldig. 

Bedankt daarvoor. 

Sterk starten als nieuwe leerkracht

Download je survivalkit

Je start een nieuw avontuur. Je hebt er zin in. Die motivatie is onontbeerlijk! In deze download vind je tips om je motivatie te behouden en te versterken.

Welk type leerkracht ben jij? Hoe word je een gepassioneerde leerkracht? En hoe verklaar je dat nogal wat leerkrachten het voor bekeken houden? Dat lees je in deze download.

Wil je nog meer weten over sterk starten als nieuwe leerkracht? Neem een kijkje op www.sterkstarten.be

Sterk blijven als leerkracht

Downloads

Leerkrachten steken met verhalen niet alleen hun eigen motivatie aan, ze motiveren er ook hun leerlingen mee. Manieren genoeg om dat te doen: je lesinhoud, lesopbouw, werkvormen, vak en omgangsstijl. Hoe? Dat lees je in deze download.

Selectie voor jou

Supersterk starten!

Dankzij dit combipakket, bestaande uit Sterk starten en Vragen van startende leerkrachten, beëindig je het schooljaar met evenveel glans en motivatie als je het begon. 

Supersterk blijven!

Met dit combipakket, bestaande uit Sterk starten en Zo blijf je een sterke leerkracht, ga jij elke lastige situatie goed voorbereid tegemoet. 

Sterk starten

Begin je binnenkort in het onderwijs of ben je net gestart? Dan biedt dit boek je inzichten en strategieën die toepasbaar zijn op tal van situaties die je tegenkomt in het onderwijs.  Zo stap jij vol zelfvertrouwen je klaslokaal binnen. Succes!Vragen van startende leerkrachten

Hoe pak je leerproblemen bij leerlingen aan? Waar let je op tijdens het oudercontact? Hoe ga je om met kritiek van ouders? Als leerkracht komt er enorm veel op je af. Met dit boek zit je alvast goed! Je krijgt een antwoord op de meest gestelde vragen van leerkrachten die voor het eerst voor de klas staan, of die nog maar kort lesgeven.

Zó blijf je een sterke leerkracht

Vergeet even alle richtlijnen over lesgeven, omgaan met leerlingen of oudercontacten. Dit boek gaat over jóu. Hoe hou jij je motivatie voor je job in het onderwijs hoog? Dit boek is een bruikbaar instrument met schema’s, samenvattingen en invulroosters. Met de bijgevoegde actiefiches geef jij je motivatie concreet vorm en sta je met plezier voor de klas.

Sluit Menu