Acco Drukkerij, want sterk drukwerk werkt!

Acco Drukkerij helpt je met al jouw digitaal drukwerk. Of het nu gaat over affiches, flyers, folders, catalogi, mapjes, cursussen, thesissen, boeken, … We garanderen je een professionele, flexibele en snelle aanpak van jouw digitale drukwerk, van pre-press over gepersonaliseerde Printing on demand tot levering.
Jouw drukwerk is bij ons in goede handen.

Laten we samenwerken

Ben je op zoek naar een professionele partner voor jouw digitaal drukwerk?
Of wil je graag aan de slag met Printing on demand?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan voor je klaar.

Printing on demand? Jij vraagt, wij drukken

Printing on demand
bij Acco Drukkerij

drukwerk

Met Printing on demand bestel je jouw gepersonaliseerde printwerk op het moment dat je het echt nodig hebt. Geen overbodige stock. Geen tijdverlies. Geen verouderde content. Met een gebruiksvriendelijk online platform stuur je snel en gemakkelijk je printopdrachten naar ons door.

Printing on demand
voor onderwijsinstellingen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dankzij Printing on demand leg je als onderwijsinstelling de beslissing om te werken met gedrukt studiemateriaal volledig bij jouw studenten. Dit maakt het studiemateriaal goedkoper en flexibeler.

Printing on demand
voor bedrijven

drukwerk

Als bedrijf win je dankzij Printing on demand aan flexibiliteit en snelheid omdat je jouw gepersonaliseerde printwerk tot het allerlaatste moment in eigen beheer houdt. Je geeft je op maat gemaakte materiaal pas in druk op het voor jou ideale moment én in de exacte oplage die je nodig hebt. Niks meer, maar zeker ook niks minder.

Interesse in Printing on demand?

Ben je geïnteresseerd in Printing on demand?
Wil je meer informatie?
Of wil je direct aan de slag?
Neem vrijblijvend contact met ons op.

Onze expertise? Doctoraatsthesissen

 • Je krijgt persoonlijke begeleiding doorheen het publicatieproces.
 • Je kiest je eigen kaft.
 • Je ontvangt tijdig een papieren drukproef.

Is het dringend? Bij Acco Drukkerij heb je je doctoraat op 5 tot 8 werkdagen en exemplaren bijbestellen kan altijd. En dat alles aan een concurrentiële prijs.

Wat kan Acco Drukkerij nog voor jou doen?

Acco Drukkerij biedt je drukwerk op jouw maat. Wij drukken voor jou in zwart/wit of quadri. Van kleurrijke flyers tot vuistdikke boeken, van specifieke jaarrapporten tot tijdschriften in grote oplages.

Dankzij ons moderne machinepark en jarenlange ervaring kunnen wij vele mogelijkheden voorstellen om jouw creatieve ontwerpen uit te voeren. We geven je graag persoonlijk advies. Samen met jou kiezen we de meest aangewezen papierkwaliteit, het beste drukprocédé en de juiste afwerking.

Bij Acco Drukkerij kan je terecht voor:

 • digitaal drukwerk
 • een- en tweekleurendruk of quadri
 • klein en groot formaat
 • Printing on demand in kleine en grote oplage
 • hoogwaardige en exclusieve afwerking
 • geniete, genaaide of gelijmde afwerking voor boeken
 • het drukken en uitgeven van jouw doctoraatsthesis

Prepress

Bezorg je digitale data aan ons prepressteam via FTP. Wij gaan dan voor jou aan de slag. Eerst doen we een flight check die ervoor zorgt dat alles nauwgezet wordt nagekeken. We bereiden de proofing voor en maken jouw bestanden klaar voor computer-to-plate. We zorgen ook voor een strikt kleurenmanagement voor een optimale kleur voor jouw drukwerk.

Digitaal

Met korte leveringstermijnen en hoge kwaliteitsstandaarden, voldoen wij aan de meest veeleisende vragen voor digitaal drukwerk.

Producten

Een greep uit ons productengamma: boeken, handboeken, doctoraatsthesissen, brochures, magazines, tijdschriften, folders, flyers, affiches, uitnodigingen, mappen, jaarverslagen, …

 • Hoogstaande kwaliteit voor al jouw boeken of brochures. Softcover of hardcover: garenloos gelijmd of genaaid.
 • Aantrekkelijke uitvoering van tijdschriften. Geniet, garenloos gelijmd of genaaid.
 • Folders, flyers, affiches, … Voor een kleurrijke uitdrukking van jouw boodschap.

Afwerking

Een kwalitatieve afwerking maakt jouw drukwerk compleet. Onze binderij heeft alles in huis voor een hoogwaardige en perfecte afwerking. Wij maken voor jou boeken en brochures, magazines en newsletters, blocnotes, folders en mappen, precies zoals jij dat wenst.

Een greep uit de afwerkingsmogelijkheden? Vouwen, nieten, boren, perforeren, stansen … voor een zorgvuldige en veelzijdige afwerking van jouw folders, magazines en brochures. Of we kunnen jouw publicaties ook inbinden met een harde of een soepele kaft, garengenaaid, gelijmd of Wire-O.

Standaard aanleveren in pdf-formaat

Wij ontvangen bij voorkeur gecertificeerde pdf-bestanden. De juiste instellingen voor het aanmaken van deze pdf-bestanden vind je op de site van de “Ghent Workgroup”: www.gwg.org.

Tips voor het aanleveren van de pdf-files

 • Sluit steeds alle fonts in. Gebruik bij voorkeur PostScript Type 1 fonten in plaats van Truetype.
 • Sluit ook alle afbeeldingen in. Kleurafbeeldingen moeten steeds in CMYK staan, geen RGB, LAB of andere kleurruimten.
 • Bewaar afbeeldingen als TIFF/EPS-bestand in CMYK (voor quadri-druk) of in grijswaarde (voor 1 kleurdruk). De minimum resolutie van de beelden moet (op ware grootte) minstens 300 dpi zijn.
 • Bewaar logo’s etc. bij voorkeur als vectorieel EPS-bestand.
 • Zet alle kleuren om naar CMYK. De pdf mag geen pantones (PMS) of andere bevatten, tenzij er in pantone gedrukt wordt.
 • Vermeld bij het gebruik van pantonekleuren, de juiste pantonenummers.
 • Indien de opmaak in RGB wordt aangeleverd zullen de kleuren automatisch omgezet worden naar CMYK, dit zal de kleur beïnvloeden.
 • Zorg voor een afloop van 3 mm als je document aflopend gedrukt moet worden. Dit geldt voor afdrukken op elk formaat.
 • Plaats steeds snijlijnen en registratietekens.

Opmerkingen en tips – aanleveren bronbestanden

 • Lettertypes (fonts)

  Fonts bestaan in vele soorten en maten. Wij adviseren lettertypes te gebruiken uit de Adobe-type library. Gebruik bij voorkeur PostScript fonts (Type 1) en geen TrueType. Soms worden TrueType fonts bij het afdrukken vervangen door Type 1 fonts, wat tekstverloop kan veroorzaken. TrueType fonts kunnen een andere diktewaarde hebben dan PostScript fonts. Sommige programma’s kunnen zelfs helemaal niet met TrueType overweg en weigeren een afdruk te maken als er TrueType gebruikt is. Gebruik alleen de originele stijlen en gewichten van een lettertype, niet de stijlfuncties die bepaalde programma’s bieden (vet, cursief, vet-cursief, outline, shadow, etc.). Stijlfuncties kunnen tot onvoorspelbare resultaten leiden. Als er bij een lettertype geen printerfonts zijn voor italic/cursief of vet, dan kan die letter ook niet cursief of vet worden afgedrukt. Lever de originele lettertypes altijd bij de te belichten bestanden mee, samen met de lettertypes die in illustraties zijn gebruikt en niet naar vector zijn omgezet

 • Rugdikte van boeken

  Rugdikte wordt bepaald door de dikte van het te gebruiken papier en het aantal pagina’s van de inhoud van het boek. Gelieve hier rekening mee te houden bij het opmaken van de cover. Maak de buitenzijde van de cover op als één pagina, compleet met rugdikte en eventuele flappen (denk aan de eventuele 3 mm afloop). Vraag Acco hoeveel de rugdikte bedraagt.

 • Kleuren

  Hou er rekening mee dat PMS-kleuren die in CMYK worden gedrukt, er heel anders kunnen uitzien dan de PMS-kleur die jij voor ogen hebt. Ook de kleuren die je op het beeldscherm ziet, kunnen afwijken van de kleuren in druk.

 • PDF

  Pdf is dé standaard voor het uitwisselen van digitale documenten in de grafische sector. Elk opmaakprogramma (zelfs Word) kan dienen als basis om een pdf aan te maken. Momenteel zijn de meeste programma’s echter niet geschikt om pdf-bestanden rechtstreeks aan te maken. Via het programma Acrobat Distiller kan je een pdf-bestand aanmaken (ga voor informatie over Acrobat Distiller naar www.adobe.be). Controleer steeds de door jou gemaakte pdf-file op je scherm voordat deze wordt aangeleverd bij Acco.

 • Word-documenten

  Vaak worden foto’s digitaal aangeleverd door ze in een Word-file te importeren. Word kan foto’s wel importeren maar niet exporteren. De op deze wijze geleverde foto’s zijn niet bruikbaar. Het origineel, in Word geïmporteerde fotobestand, moet apart aangeleverd worden. Word-documenten kunnen door Acrobat Distiller omgevormd worden tot een drukklaar pdf-document. 

Wil je graag iets printen? Dan kan aan de self-service printers in onze boekhandels in Leuven, Heverlee, Gent en Antwerpen.

Voor grotere printopdrachten zoals affiches, boekjes, flyers, thesissen, cursussen, examens, planafdrukken, … drukken we in de drukkerij in Herent. Je kan je drukwerk de volgende dag afhalen in de Acco Boekhandel Heverlee of in de Acco Drukkerij Herent. Voor verdere inlichtingen en prijzen kan je ons contacteren via print@acco.be.

Acco Boekhandel Heverlee

Celestijnenlaan 200 P
3001 Heverlee
Tel.: +32 16 32 78 70
E-mail: print@acco.be

Openingsuren: maandag – vrijdag: 9u30 tot 16u30. Gesloten in het weekend.

Acco Boekhandel Leuven

Maria Theresiastraat
3000 Leuven
Tel.: +32 16 29 11 00
E-mail: boekhandel@acco.be

Openingsuren: maandag – vrijdag: 9u00 tot 18u00. Zaterdag: 10u00 tot 17u00 (met uitzondering van enkele zaterdagen tijdens de zomer).

Acco Boekhandel Gent

Sint-Kwintensberg 87
9000 Gent
Tel.: +32 9 235 73 00
E-mail: gent@acco.be

Openingsuren: maandag – donderdag: 9u00 tot 17u00. Vrijdag van 9u00 tot 16u00.

Acco Boekhandel Antwerpen

Prinsstraat 21
2000 Antwerpen
Tel.:+32 3 226 64 02
E-mail: antwerpen@acco.be​​

Openingsuren: maandag – donderdag: 9u00 tot 17u00. Vrijdag van 9u00 tot 16u00.

Acco Drukkerij Herent

Rijweg 173
3020 Herent
Tel.: +32 16 62 80 25
E-mail: print@acco.be

Openingsuren: maandag – vrijdag: 9u00 tot 17u00

Offerte-aanvraag

Wil je graag een offerte ontvangen? Stuur ons de nodige informatie en wij nemen contact met jou op.

Wat weten we graag?

 • Welk soort werk is het? Bijvoorbeeld ontwerp, drukken van een folder, boek, affiche, …
 • Specificaties als aantal exemplaren, aantal pagina’s, aantal drukkleuren, eindformaat, afwerking (vouwen, nieten, naaien, lijmen), … 

Vraag hier een offerte aan! Of e-mail naar print@acco.be.

Hoe kan je ons bereiken?

Acco drukkerij ligt op een steenworp van Leuven, in de dynamische omgeving van de recent gerenoveerde Henkel site te Herent.

Acco Drukkerij
Rijweg 173
3020 Herent

Tel.: +32 16 62 80 20
E-mail: print@acco.be

Openingsuren

De drukkerij is elke weekdag open van 9u00 tot 17u00.

Sluit Menu