Ontdek welke Acco-auteurs deelnemen aan de online Boekenmarathon

De herfstvakantie staat traditiegetrouw in het teken van de Boekenbeurs. Elk jaar betekent dat een feestweek voor de vele boekenliefhebbers. Maar door de coronacrisis kan de Boekenbeurs dit jaar jammer genoeg niet doorgaan in fysieke vorm. 

De VRT en Boek.be slaan om die reden de handen in elkaar om een bijzonder alternatief voor de Boekenbeurs te organiseren van zondag 1 tot en met woensdag 11 november. Boek.be nam daarvoor boekenliefhebber Tom De Cock onder de arm. Elf dagen lang zal hij tijdens de Boekenmarathon vanuit Antwerpen zo’n 300 grote namen uit de Vlaamse en internationale boekenwereld interviewen, waaronder ook vier Acco-auteurs. Neem zeker een kijkje op vrt.nu om deze interessante interviews in livestream te volgen:

Kan je de interviews niet live kijken? Geen probleem! Herbekijk ze later op deze website.

Ontdek nu de Acco-boekenmarathon

Dirk Geldof - Als risico's viraal gaan

Welke wereld willen we na corona? Hoe gaan we van noodtoestand naar normaliteit? Wat wordt de nieuwe normaliteit? Welke lessen trekken we, nu we nog geruime tijd met het coronarisico moeten leven? Lees verder >>

Herbekijk nu het interview met Dirk Geldof.

Dirk Geldof is deeltijds hoogleraar aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen en senior onderzoeker aan het Kenniscentrum Gezinswetenschappen (Odisee). Hij is lector aan de opleiding Gezinswetenschappen (Odisee) en Sociaal Werk (Karel de Grote Hogeschool). Hij publiceerde eerder Superdiversiteit. Hoe migratie onze samenleving verandert en Onzekerheid. Over leven in de risicomaatschappij.

Kris Vanhaecht - Mangomoment

Iedereen heeft behoefte aan warme zorg. Maar dat is niet vanzelfsprekend in deze tijden. Hoe kan je ook nu nog steeds in het dagelijkse leven kleine momenten van grote waarde creëren voor de mensen om je heen? Lees verder >>

Herbekijk nu het interview met Kris Vanhaecht.

Kris Vanhaecht (KU Leuven) doceert kwaliteit en patiëntveiligheid in de gezondheidszorg. Hij ontwikkelde en onderzocht het concept Mangomoment samen met zijn team van medeauteurs en met de steun van Kom Op Tegen Kanker en vele zorgorganisaties in Vlaanderen en Nederland.

Maarten Vansteenkiste - Vitamines voor groei

De ontwikkeling van kinderen en jongeren staat in onze snel evoluerende maatschappij onder druk. Het is voor kinderen niet vanzelfsprekend om een stevig verankerd intern kompas op te bouwen dat hun persoonlijke interesses en overtuigingen weerspiegelt. Lees verder >>

Volg het interview met Maarten Vansteenkiste live op dinsdag 10 november om 20.15 uur.

Maarten Vansteenkiste is verbonden aan de Universiteit Gent, Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids-, en Sociale Psychologie als hoogleraar. Hij doceert vakken in het domein van de ontwikkelingspsychologie. Zijn onderzoek situeert zich op het raakvlak tussen de ontwikkelingspsychologie en de motivatiepsychologie. 

 

Stijn Viaene - Digital Transformation Know How

In recent years, digital development has accelerated and digital turbulence is the new normal. So, it’s time for a synthesis, time to bring stability to that turbulence: What have we learned? What do we know? What should we no longer have doubts about? Read more >>

Volg het interview met Stijn Viaene live op woensdag 11 november om 17.15 uur.

Stijn Viaene is professor en partner aan Vlerick Business School, waar hij fungeert als directeur van het focusgebied Digital Transformation. Hij is ook professor aan het Research Center for Information System Engineering (LIRIS) aan de KU Leuven.

Sluit Menu