Proficiat, je hebt de uitdagende taak op je genomen om kleuters op te voeden tot speelse, leergierige en verantwoordelijke kinderen. Misschien doe je dat als kleuterjuf- of meester, als lid van het schoolbestuur of als ouder van een of meerdere kleuters. 

Bedankt om elke dag opnieuw je best te doen om te zorgen voor de toekomst. Dat is niet altijd makkelijk en daarom willen wij je graag helpen. 

Heb je een vraag over een specifiek vak of thema? Dan vind je het antwoord misschien wel in de gratis downloads of blogs.

Zoek je naar meer verdieping? Neem dan zeker een kijkje in onderstaande selectie boeken, samengesteld op jouw maat. 

Want bijleren, dat is geen kinderspel.

Downloads

Soms vertonen zelfs heel jonge kinderen al een bijzondere interesse in cijfers. Hoe stimuleer je die interesse?

Kleuters moeten rennen, springen, duiken, vallen en weer opstaan. Toch zitten ze veel stil. Heb je er al eens aan gedacht om kennis op een actieve manier over te brengen? 

Controlerend opvoeden, het kan ook anders. Zelfsturend opvoeden betekent opvoeden zónder belonen, straffen of andere vormen van manipulatie.

Jij bent er klaar voor om de luiers achterwege te laten. En je kind ziet de zindelijkheidstraining helemaal zitten. Maar hoe begin je daaraan?

Heb je wel genoeg spelideeën om de zomer te vullen? In deze download vind je inspiratie om te starten.

Spannend, je kind gaat voor de eerste keer zwemmen. Een vreemde geur, een andere akoestiek, een gladde ondergrond,…

Blogs

activerend leren

10 do’s en don’ts wanneer je peuter een driftbui heeft

“Ikke nie eten!” Zucht, het is weer zover. Je kleinste is niet te stoppen. “Lieve schat, als je nu niet eet, dan ga je maar naar bed!” “Ikke. Niet. Eten!” “Smoutebolleke, als je nu niet eet, dan heb je seffens honger. Daarnaast mis je ook essentiële vitaminen die je hersencapaciteit stimuleren en je groei bevorderen.” […]

Lees artikel
activerend leren

Drie tips voor kleuters die nét iets meer kunnen

Heb je een kleuter die in de ontwikkeling voorloopt op leeftijdsgenootjes? We geven je drie tips cadeau om een uitdagende leeromgeving te creëren.

Lees artikel
activerend leren

De zindelijkheidskoffer, hulp bij zindelijkheidstraining

“Zucht”, net voor je in zeven haasten naar je werk wil vertrekken nog een luier verversen. “En vergeet niet er nog een paar mee te geven voor de kleuterjuf!” Is jouw peuter ook nog niet zindelijk en klinken die woorden bekend in de oren? Je bent niet alleen. Onderzoek in Vlaanderen toont aan dat ongeveer […]

Lees artikel
activerend leren

Spelen, spelen, spelen! Hoe je via kleuterspelletjes de ontwikkeling van een kind ondersteunt

Kinderen spelen overal: van het kleinste bergdorp in Nepal tot in de wereldstad New York. Spelen is leuk, maar kleuterspelletjes zijn ook noodzakelijk voor jonge kinderen als een motor van ontwikkeling. In het boek Speelkriebels voor kleuters vind je 200 spelen, waarbij telkens de ontwikkelingskansen van het spel geformuleerd zijn.

Lees artikel
activerend leren

Klaar voor een droge zomer? Start met zindelijkheidstraining

In september gaan veel peuters voor de eerste keer naar school. De zomermaanden zijn dan ook een ideaal moment om je kind zindelijk te leren zijn. Zo geef je je kind de best mogelijke start in de klas.

Met de zindelijkheidstraining start je beter op tijd én met de hulp van iedereen die bij de opvoeding van je kind betrokken is. Maar hoe pak je dat aan?

Lees artikel

Jouw selectie

Als leerkracht, opvoeder of ouder omgaan met peuters met een ontwikkelingsvoorsprong, is een hele opgave! Hoe daag je deze peuters uit?  Met meer dan 500 voorbeelden en 150 tips geven we de aanzet tot het creëren van een speelse en krachtige leeromgeving.

Dit boek verduidelijkt wat een ontwikkelingsvoorsprong bij kleuters kan inhouden. Meer dan 400 tips en voorbeelden zetten kleuterleiders, opvoeders en ouders op weg naar een speelse, krachtige en uitdagende leeromgeving.

Ga aan de slag met peuters én kleuters die net iets
meer kunnen via dit voordelige pakket. Duizend-en-een mogelijkheden om je te inspireren om peuters en kleuters
uit te dagen.

Dit boek bevat 200 inspirerende bewegingsspelen voor 2,5 tot 6-jarigen. Speelkriebels voor kleuters vertelt je hoe je een spel aanbrengt en begeleidt, hoe je kleuters in kleine groepen zelfstandig laat spelen, hoe je jonge kinderen via bewegingsspel prikkelt tot ontwikkelen.

Zindelijkheid is een sociaal leerproces dat inspanning, geduld en tijd vraagt van kinderen, ouders en peuterbegeleiders. Je begint er dus best op tijd aan. Maar hoe? En wanneer is je kind klaar voor de zindelijkheidstraining? Dit boek laat je het proces van zindelijk worden beter begrijpen.

Ontdek in dit boek hoe je het evenwicht bewaart tussen discipline en een goede relatie met je kinderen. Zo draag je bij aan de samenleving van morgen waarin zelfbewustzijn, afstemming, inleving en dialoog steeds belangrijker worden.

Dit boek helpt je om stap voor stap stil te staan bij verschillende aspecten van opvoeden. Wat voel ik als ouder? Wat denk ik? Wat doe ik? Aan de hand van allerlei praktische vragen en oefeningen ga je aan de slag.

Het boek is een onmisbare activiteitenbundel voor iedereen die met kinderen werkt. Het is samengesteld voor iedereen die graag op een actieve manier aan de slag gaat met kinderen en wil werken aan het lichamelijk welzijn.

Wijs waterwennen - oefenstof

Wil jij kinderen laten wennen aan water op een creatieve, brede en doordachte manier? Niet zomaar ‘bommetje’ spelen, maar ook aandacht schenken aan de rijke motorische ontwikkeling van het kind? En dat graag op een veilige en speelse manier?

Wijs Waterwennen bevat praktische en inhoudelijke richtlijnen voor 3- tot 7-jarigen. 

Wijs waterwennen - oefenfiches

De waterbestendige oefenfiches zijn ingedeeld in 3 bouwstenen en 3 vaardigheden. De overzichtelijke lay-out van iedere fiche maakt ze begrijpelijk voor iedereen, met of zonder voorkennis van het waterwennen.

 

 

Wijs Waterwennen - combipakket

Kan je niet wachten om je kind(eren) in het zwembad te springen? De oefenstof en oefenfiches van Wijs Waterwennen zijn ook verkrijgbaar als voordelig combipakket. 

 

 

Sluit Menu