Hallo, ik ben Liesbeth en ik ben stagiaire marketing bij uitgeverij Acco. Ik loop deze stage in het kader van mijn opleiding Bedrijfscommunicatie aan de KU Leuven. Voor mijn huidige opleiding heb ik Japanologie gestudeerd, eveneens aan de KU Leuven.
Momenteel studeer ik ook Frans en Engels. Je raadt het al: ik heb duidelijk een voorliefde voor talen 🙂

Waarom uitgeverij Acco?

Toen het tijd was om een stageplaats te zoeken, dacht ik na over het soort bedrijf waar ik graag terecht zou komen. Ik ben graag met taal bezig, lees graag en kruip zelf ook graag in mijn pen. Een stage waar boeken en taal centraal staan, leek me dan ook heel leuk. Daarom solliciteerde ik bij uitgeverij Acco, een klinkende naam bij elke Leuvense student.

Maar hoe kom ik dan bij marketing terecht? Ik heb dan wel geen marketinggerichte opleiding gehad, maar ik ben er al wel lang in geïnteresseerd.  Omdat ik graag meer wil leren over deze materie leek een stage in marketing mij wel ideaal.

Mijn stage … the story so far

Mijn stage duurt slechts zes weken en ik heb nu nog twee weken te gaan. Na deze vier weken kan ik in ieder geval al zeggen dat de sfeer hier erg fijn is en dat de mensen ook zeer vriendelijk zijn. Dat is ook altijd belangrijk om je op je gemak te voelen als je nieuw bent in een onderneming.

Ook met mijn takenpakket ben ik erg tevreden. De taken die ik krijg zijn erg gevarieerd, maar er zijn drie taken waarin ik me echt kon verdiepen:

Vooral met dat eerste ben ik erg blij, gezien mijn interesse in taal. Een andere leuke opdracht die ik soms krijg, is het schrijven van teksten voor blogs etc.

Conclusie: mijn stage beviel me tot nu toe al erg goed, ik kijk ik er naar uit om me ook tijdens mijn laatste twee weken bij uitgeverij Acco volledig in te zetten!

Groetjes,

Liesbeth

Acco-®LisaDeveltere-3514

Geef een reactie

Sluit Menu