Hallo iedereen,

ik ben Emanuel Buyck en sinds kort ga ik als accountmanager aan de slag voor onze uitgeverij.

Wat begon als een passie voor boeken maakt dat ik nu meer dan 15 jaar werk in het boekenvak, waarvan 11 jaar voor Acco. Je kan dus gerust zeggen dat ik een echte Accoliet ben. In die 11 jaar was ik o.a. als accountmanager voor de boekhandel betrokken bij verschillende hogeschooldossiers. Voor deze klanten werkten we een service op maat uit. Zo zette ik mijn schouders onder de boekenverkopen op de verschillende campussen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor onze campusshop in Kortrijk (Kulak).

Waarom de functie van accountmanager?
Door de jaren heen bouwde Acco een sterk en gevarieerd fonds van kwalitatieve handboeken uit. Ik zie het als een uitdaging om onderwijsprofessionals te adviseren over onze boeken en hen te overtuigen deze te adopteren in onze Vlaamse hogescholen en centra voor volwassenenonderwijs.

Concreet bestaat mijn job er dus uit om samen met mijn marketingcollega’s de handboeken van onze uitgeverij te promoten en de naambekendheid van Acco te vergroten. Ik informeer lesgevers over de nieuwe publicaties binnen hun sector en ik ga in gesprek met departements- en opleidingshoofden en lesgevers. Tijdens die gesprekken laat ik hen – uiteraard – ook kennis maken met ons online leerplatform Sofia.
Daarnaast neem ik ook deel aan boekentafels en studiedagen die de mediatheken van hogescholen of opleidingsverantwoordelijken organiseren.
Op die manier help ik docenten bij de zoektocht naar geschikt studiemateriaal voor hun studenten.

Tot zover de ‘online’ kennismaking. En wie weet maken we binnenkort ook in de ‘echte wereld’ kennis met elkaar 🙂

Tot later en groeten,
Emanuel

Emanuel Buyck, accountmanager Acco
“Als accountmanager help ik docenten bij de zoektocht naar geschikt studiemateriaal voor hun studenten.”

Geef een reactie

Sluit Menu