Op 17 september wordt voor de 13de keer de ‘Vaartchallenge’ georganiseerd in Wijgmaal. Vorig jaar zette onze dappere ploeg een mooi resultaat neer. Dat smaakte naar meer. Ook dit jaar zullen zes sportievelingen uit onze boekhandels deelnemen aan deze race.

Visie, volharding en verbondenheid: daar draait het om tijdens de Vaartchallenge. Ook bij Acco zijn we daar niet vies van. Zes moedige collega’s maken deel uit van team Kayacco:  Vijf ervan zijn afkomstig uit Leuven, eentje ervan komt zelfs uit het verre Antwerpen. Alle zes werken ze met boeken, maar ook van water zijn ze niet vies. Met zeeën van vertrouwen in hun kapitein Arnout en een simpele, doch efficiënte tactiek (“hard roeien”), zijn ze super gemotiveerd om dit jaar op de eerste plaats te eindigen en de zogenaamde ‘Remy-award’ in de wacht te slepen.

Gelukkig zijn onze deelnemers niet aan hun proefstuk toe, want de Vaartchallenge kan terecht een challenge genoemd worden. Tientallen teams zullen om ter snelst een traject van 2 tot 3 kilometer op de Vaart afleggen en krijgen onderweg zeven water- en landproeven voorgeschoteld. Die proeven zullen bepalen of het team punten krijgt of er worden afgetrokken, en variëren van uitdagingen met een luchtkussen, eendjeswerpen tot zware denkopdrachten. En achteraf gaan we uiteraard volop genieten van een verdiende barbecue en de randanimatie.

Je merkt het, zondag 17 september wordt ongetwijfeld een topdag. Zowel onze roeiende als supporterende collega’s zijn er klaar voor. Duimen jullie mee voor die eerste prijs?

DSC_0280

Geef een reactie

Sluit Menu