Een wereld in verandering vraagt om nieuwe leermethodes 

Na het succesvolle Sofia-inspiratiemoment van gisteren in Gent was vandaag Leuven aan de beurt. Ook deze keer konden de ingeschrevenen zich verwachten aan verschillende gastsprekers die zich bogen over het onderwerp blended learning.
En natuurlijk stond ook een uiteenzetting over de toepassingen van het online leerplatform Sofia op het programma. Een verslag van een boeiend Sofia-event.

Deze ochtend werd in het gebouw van uitgeverij Acco alles in gereedheid gebracht om meer dan 50 docenten uit het hoger onderwijs te ontvangen. Na de verwelkoming van Franck Libeer, (algemeen directeur Acco) nam Wim Van Petegem (Policy coordinator learning technologies KUL), het woord.
Hij gaf een boeiende presentatie over de leermethode van de toekomst in het hoger onderwijs en over de versmelting van de offline en digitale wereld.

Vervolgens stonden de getuigenissen van twee gepassioneerde Acco-auteurs op het programma. Zij vertelden vanuit hun eigen ervaring over de best practices van Sofia. De eerste spreker, early Sofia-adopter Tinne De Laet (Toegepaste mechanica), deed het concept ‘flipped teaching’ uit de doeken.  De tweede, Erik Henderickx (Het speelveld, de spelregels en de spelers), benoemde het motiveren van studenten als één van de voordelen van Sofia  en stipte tevens het belang van co-creatie aan.

 

Sofia: het digitale leerplatform van Acco

Na deze uiteenzettingen was het Sofia-team van Acco aan de beurt. Bart De Prins, innovatiemanager van Acco, lichtte toe op welke manier Acco de technologie van het online leerplatform Sofia in de vorm van filmpjes, multiple choice-vragen, flashcards enz. aanbiedt naast de Acco-boeken. Na een woordje van uitgever Isabelle François over Sofia als verrijking van uw publicatie nam Nele Van Malderen, projectmanager Sofia bij Acco, het woord. Zij gaf enkele tips en tricks over het gebruik van Sofia voor auteurs en docenten.

 

Meer over Sofia

Bij Acco zijn we overtuigd van de enorme meerwaarde van blended learning: de combinatie van papier en digitale toepassingen zorgt voor een verrijking van de leerstof, geeft studenten meer flexibiliteit en laat hen efficiënter leren.

Maar daarvoor zijn natuurlijk wel de juiste tools nodig. Acco heeft in haar aanbod verschillende interactieve en multimediale e-books, maar ook haar online leerplatform voor interactieve cursussen en opleidingen Sofia. Sofia biedt de mogelijkheid om op een intuïtieve manier online cursussen te ontwikkelen of bestaand cursusmateriaal te verrijken met video, oefeningen en interactieve apps.

Vragen en info? Contacteer het Sofia-team via infosofia@acco.be

Geef een reactie

Sluit Menu