Home Blogs Acco Learn Hoger onderwijs Sofia 4.6: sneller, performanter en future-proof

Sofia 4.6: sneller, performanter en future-proof

Sneller, performanter én future-proof. Dat zijn de kernwoorden van versie 4.6 van Sofia, die live is sinds 18 februari 2020.

Sofia heeft een aantal grote technologische updates gekregen, zowel voor de front-end (wat je ziet in de browser), als voor de back-end (het Sofia-systeem). Wat zal je als Sofia-gebruiker merken van deze nieuwe versie?

1. Klaar voor de toekomst (updates voor de front-end)

We kozen ervoor om te werken met Vue, en niet meer met andere, oudere JavaScript-frameworks. Op die manier laten we de interactie tussen de applicatie en jouw browser vlot lopen. Daarmee is Sofia klaar voor de toekomst.

2. Sneller en efficiënter (updates voor de back-end)

We werkten ook aan een PHP- en Symfony-upgrade. Dat raamwerk helpt de Sofia-ontwikkelaars om efficiënt de Sofia-code te programmeren en te beheren. Sinds 18 februari werkt het systeem dus sneller en efficiënter. En in de toekomst kunnen we nóg meer leuke functionaliteiten aan Sofia toevoegen.

Bovendien zetten we met deze upgrade nog sterker in op persoonlijke ondersteuning van de gebruikers.

3. Koppeling met LMS en andere externe applicaties

Ook koppelen met LMS-systemen gaat nu nog beter. Sofia koppelde al vlot met Blackboard, Toledo en Canvas, de drie meest gebruikte LMS’en aan Vlaamse hogescholen en universiteiten. Met de technische standaard die we gebruiken (LTI), koppelen we Sofia nu makkelijk met heel wat andere systemen.

Wat brengt de toekomst?

Heel wat mooie ontwikkelingen komen er op ons én jouw pad. Met de feedback van gebruikers op zak nemen we in 2020 zowel de basisfunctionaliteiten van Sofia als het design onder handen.

Wat betekent dat voor jou? Je kan gemakkelijker en flexibeler content maken in de Create-omgeving. Sofia wordt ook meertalig: we voegen een Nederlandse en een Franse versie toe. En we geven Sofia een heel nieuwe look. Daarvoor werken we samen met experts in UI/UX-design.