Acco is sinds kort officiële partner van Instructure, dat instaat voor de ontwikkeling van het leerplatform Canvas. Zowel Acco als Instructure hebben een hart voor leren en innovatie. Een ideaal partnership!

Sofia, het platform van Acco dat als link werkt tussen digitaal studiemateriaal en learning management-systemen, koppelt naadloos met Canvas. Studenten hoeven dus niet naar een extern platform te surfen om hun studiemateriaal te bekijken.

“We zien dat docenten studiemateriaal uit blended uitgaven willen gebruiken, in combinatie met het LMS van hun school,” zegt Niels Strybos, Innovatie & business development manager bij Acco. “Dat hebben we met Sofia mogelijk gemaakt. Je bouwt je leerpad in Canvas en linkt waar nodig naar de relevante modules in Sofia. Je student ziet het digitale studiemateriaal van Sofia rechtstreeks in Canvas. Een groot voordeel, want de student hoeft niet in te loggen op meerdere platformen én je kan als docent in je leerpad meteen verwijzen naar de inhoud die op dat moment in het leerproces relevant is.”

Sofia release 4.6

Activerend leren

Het hoger onderwijs stuurt steeds meer aan op activerend en meer probleemoplossend leren. Als docent word je dus gestimuleerd om motiverend en activerend les te geven waarbij je jouw studenten optimaal ondersteunt in hun leerproces met een maximaal leerrendement. 

Acco adviseert docenten en onderwijsinstellingen bij het kiezen van leercontent, leeractiviteiten en werkvormen.

Jill Bosmans

Jill Bosmans is Digital & Content Marketeer bij Acco.

Geef een reactie

Sluit Menu